FAKKEL: een écht vrijzinnig bier!
“FAKKEL” geproefd door Steven Vermeylen


Fakkel is een stroblond bier met een romige, fijnparelige, gebroken witte kraag. Een florale geur vult vrij overweldigend de neusgaten. Bittere citrus versterkt het parfum terwijl het aroma ook exotisch fruit onthult: passievrucht, zelfs wat ananas en groene banaan. Dat fruitige zet zich ook door in de initieel zacht zoetige smaak. Citrus glijdt als rode draad doorheen het bier. Een subtiel citroenzuurtje streelt langs de tong en verleidt ons in de finale met een eerder grassige en droge hopbitterigheid. Rijpe passievrucht blijft het gehemelte ook lang nadien nog amuseren.


Fakkel is een fris bier met een aangename pareling in de mond. Een bier dat het zeker goed kan doen als aperitief voor een zomerse barbecue of als begeleider van een mild currygerecht.


Geschonken uit de flessen van 75 cl. kan deze Fakkel makkelijk gedeeld worden tijdens verlichtende gesprekken en zelfs het vuur van de discussie aanwakkeren. Met het betrekkelijk bescheiden alcoholvolumepercentage van 6,5 moet je overigens niet vrezen dat het gesprek al te snel in aangebrande moppentapperijen zal verzanden.


FOOD PAIRING

En wat zou je denken van een échte feestmaaltijd met FAKKEL? Klik hier Feestmaaltijd met Fakkel om een overheerlijk feestmenu te ontdekken. Speciaal voor u samengesteld door Jarich Weygaerts!FAKKEL proeven?

Bestellen kan via info@hvvlonderzeel.be

De prijs: 8,00€ per fles van 75cl (incl. 0,20€ statiiegeld)